Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Seminář s Romanem Paulusem

Napsal: ssgh

Šance čerpat zkušenosti, znalosti a informace od špiček v oboru se podaří jen zřídka, někomu vůbec. Pokud ovšem nejste našimi žáky.

Studenti převážně prvních ročníků měli možnost zakusit luxusní prostředí a esprit člověka, jehož gastronomické umění obdivují a oceňují na mezinárodní úrovni. 11. ledna se sešli v hotelu Radisson Blu Alcron na tematické přednášce Romana Pauluse. Dozvěděli se, jak probíhal profesní život člověka, který to od učení přes působení v zahraničí, na zaoceánské lodi i na domácí půdě, dotáhl až na post šéfkuchaře, pod jehož vedením získala restaurace Michelinskou hvězdu. A nejen, že jako jedna ze dvou restaurací v České republice získala, ale také ji již třikrát obhájila.
Když se neptali žáci, ptal se pan Paulus. Třeba jak se vaří rizoto, nebo kde se vzalo jméno Alcron, co je foie gras, co je kaviár a odkud se bere. Zda studenti znají některé zahraniční uznávané představitele gastronomie, kdo je například Heston Bluementhal, nebo Auguste Escoffier.
Pak studenty provedl restaurací i kuchyněmi, zapózoval se studenty na fotkách, rozloučil se a pak už jej další pracovní povinnosti odvelely od povídání ke sporákům… Děkujeme.

 


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru