Navigace

Dnes jsme tu pro vás od
7:30 - 17:00


Proč studovat u nás?

Získejte vzdělání v oborech, které jsou na vzestupu

Gastronomie, Hotelnictví a Cestovní ruch jsou čím dál populárnější, neustále se rozvíjejí a nabízí skvělé pracovní uplatnění. V těchto odvětvích se od roku 2001 tržby zvýšily o více než 40 %.

Studujte na škole, která vám nabízí, ty nejlepší vyhlídky na pracovní uplatnění

Naše škola se pyšní nadprůměrným počtem absolventů, kteří získají dobré zaměstnání hned po ukončení studia. Statistiky zaměstnanosti našich absolventů se již od sledovaného roku 2011 pohybují nad 96 %. V loňském roce byla dokonce zaměstnanost našich absolventů 100%

Získávejte zkušenosti z pracoviště s michelinskou hvězdou

Jak ze zkušenosti víme, praxe je to, nač hledí vaši budoucí zaměstnavatelé. V rámci studia u nás získáte praxi na takových pracovištích jako je michelinskou hvězdou oceněný Alcron nebo hotely jako Barceló, Clarion, Marriot, Sheraton,… Jak se pohybovat v provozu, starat o hosta se budete učit v reálných provozech od špiček v oboru. Mezi vedoucí praktického vyučování na pracovištích patří Zdeněk Pohlreich, Marek Fichtner, Roman Paulus, Radek Benetka, Tomáš Kalina a další. Během vašeho studia získáte praxi, která vám otevře dveře vaší budoucí kariéry.

Seznamte se s mediálními hvězdami oboru

Vedoucí praktického vyučování Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Marek Fichtner

Zdeněk Pohlreich

Výrazná postava nejen české gastronomie.
Restauratér, autor mnoha kuchařek a šéfkuchař známý z pořadu Ano, šéfe!

Kulinářské zkušenosti sbíral ve světě, především v Austrálii, nejdříve coby sous-chef a později šéfkuchař restaurace La Guillotine. Po návratu do Čech postupně pracoval v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. Od roku 2010 je spolumajitelem a šéfkuchařem podniků Café Imperial a Divinis. Vzdělávat a vychovávat se snaží nejen majitele a kuchaře českých restaurací, ale také nastupující generaci odborníků v oboru – někteří z našich studentů pod jeho vedením vykonávají praxi v Café Imperial.

Roman Paulus

Je šéfkuchařem Restaurace Alcron v hotelu Radisson Blu Alcron. Ta se pod jeho vedením již několik let pyšní michelinskou hvězdou. Svou kariéru nastartoval na začátku 90. let v Rakousku, pak se přemístil do Londýna, kde pracoval v hotelu Savoy. Z Londýna se vydal sbírat zkušenosti na cestě kolem světa na zaoceánské lodi Queen Elisabeth II, na které strávil půl roku. Od roku 2000 působil ve vídeňském hotelu Hilton, který v roce 2002 vyměnil za Hilton v Praze. V rámci sebezdokonalování také absolvoval několik stáží v restauracích oceněných michelinskou hvězdou (La Pergola v Římě či Maison du Boeuf v Bruselu). Na jaře 2008 přijal nabídku stát se šéfkuchařem restaurace Alcron. Zde také učí svému umění některé naše studenty během praktického vyučování.

Marek Fichtner

Patří k české i mezinárodní kuchařské špičce. Je šéfkuchařem restaurace pětihvězdičkového pražského hotelu Augustine a známý je i díky televizní kulinářské soutěži MasterChef, kde je jedním z porotců. Mnoho let strávil sbíráním zkušeností na zaoceánských lodích, kde vařil až pro 2 500 hostů. V roce 2005 přesídlil do Saúdské Arábie a začal pracovat jako šéfkuchař v nejluxusnějším rijádském hotelu Al Faisaliah, kde mimo jiné připravoval hostiny i pro saúdského krále. Po dvou letech se vydal na stáž do jedné z nejlepších světových restaurací – kodaňské Nomy. Tady přijal za svou filozofii vařit výhradně z lokálních surovin. Do ČR se Marek vrátil v roce 2008, kdy přijal nabídku na post šéfkuchaře v pražském hotelu Kempinski. V roce 2014 přesídlil do svého nynějšího působiště v hotelu Augustine, kde se kromě vaření věnuje také vzdělávání některých našich studentů. Je vedoucím jejich praktického vyučování.

Poznejte s námi svět. Naučte se vařit čínu v Číně, hambáč v New Yorku, na Floridě se s aligátory nemazlete…

Proto, aby naši studenti poznávali specifika svých oborů v komplexní šíři, se snažíme dělat maximum.
Jednou z našich aktivit je i spolupráce s partnerskými školami v různých koutech světa.

Beijing Jingsong Vocational School, Peking, Čína.
Jinsong je jedna z nejstarších profesionálních odborných škol v Pekingu. Byla založena v roce 1983, dbá na profesionální vybavení a standardy výuky. Školní kuchyně byla vystavena podle norem 5* hotelu. Kromě lekcí čínštiny, kurzů vaření, zde studenti poznají naprosto odlišný životní styl a specifika výuky. Seznámí se se spoustou zajímavých míst. Vzhledem k tomu, že je nyní trendem podporovat studenty v získávání zkušeností v odlehlých končinách, jsou pobyty našich studentů v Číně podpořeny výraznou dotací, takže jsou dostupné každému.

Valencia College, Orlando, Florida, USA.
Škola datuje své založení do roku 1967. V současné době byla vyhodnocena jako nejlepší Community College v Americe, jedná se rovněž o jednu z největších škol v zemi. V roce 2011 bylo ve škole zapsáno 71.000 studentů. Kromě standardních výukových programů se vzdělání zaměřuje i oborově. Jedním ze směrů je i úspěšná kulinářská větev, kde škola získala zlatou medaili v soutěži pořádané American Culinary Federation. Pro naše studenty si vedení školy připravuje vždy bohatý program, zahrnující nejen očekávané prohloubení jazykových a odborných znalostí, ale například i návštěvu parku Wild Florida, zábavního parku Universal Studios a Kennedyho vesmírného střediska.

Staňte se s námi hvězdou

Vzhledem k tomu, že dlouhodobě spolupracujeme i s mediálně známými osobnostmi, naši studenti se dostávají i k účinkování v televizi. V minulosti účinkovali například jako obsluhující v pořadu Master Chef nebo v pořadu Řemeslo má zlaté dno.
Rovněž naši studenti sbírají medailová ocenění na různých soutěžích a dva z nich se stali členy juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů a reprezentovali naši republiku na olympiádě.

Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů na olympiádě
26. října 2016 probíhal v Erfurtu 24. ročník kuchařské a cukrářské mezinárodní soutěže – kuchařské olympiády. Ta se, jak už to u olympiád bývá, koná každé čtyři roky, a to již od roku 1900. Tento ročník byl nejsilnější, co se počtu účastníků týká. Zastoupeno bylo 59 zemí světa, 30 národních týmů, 19 juniorských týmů a neuvěřitelných 802 individuálních soutěžících.

Menu juniorské kategorie české reprezentace

  • Studený předkrm
    Terinka ze sladkovodních ryb doplněná lososovou paštikou, větrníčkem plněným tataráčkem z lososa, okurkovým želé a křenovými perlami
  • Hlavní chod
    Králík na tři způsoby s  jemným puré ze žluté mrkve, dušenou pohankou s houbami, karotkovo hořčicovou omáčkou a cibulovým glazé
  • Dezert
    Jemný litý koláč z červené řepy podávaný s espumou z kozího sýra, malinovými sférami a levandulí provoněným parfait z červené řepy, malinovo-řepným gelem a sněhem z bílé čokolády

Letos sice skončil tento tým bez medaile, ale s o to větší vervou trénují na další klání.

Využijte stipendijní program

  • Pro žáky máme připraven stipendijní prospěchový program.
  • O výši stipendia za 1. ročník rozhoduje prospěch na ZŠ, doložený vysvědčením z konce 8. třídy, nebo z třídy 9.
    Podmínky stipendia stačí splnit pouze na jenom z těchto vysvědčení.
  • Žáci se samými 1 mají školné za 1 Kč / rok, žáci s vyznamenáním za polovic.
  • Stipendia se poskytují, při zachování studijních výsledků, po celou dobu studia.

x
Zpět nahoru