Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Proč studovat u nás?

Získejte vzdělání v oborech, které jsou na vzestupu

Gastronomie, Hotelnictví a Cestovní ruch jsou čím dál populárnější, neustále se rozvíjejí a nabízí skvělé pracovní uplatnění. V těchto odvětvích se od roku 2001 tržby zvýšily o více než 40 %.

Studujte na škole, která vám nabízí, ty nejlepší vyhlídky na pracovní uplatnění

Naše škola se pyšní nadprůměrným počtem absolventů, kteří získají dobré zaměstnání hned po ukončení studia.

Získávejte zkušenosti z pracoviště s michelinskou hvězdou

Jak ze zkušenosti víme, praxe je to, nač hledí vaši budoucí zaměstnavatelé. V rámci studia u nás získáte praxi na takových pracovištích jako je v roce 2012 michelinskou hvězdou oceněný Alcron nebo hotely jako Barceló, Clarion, Marriot, Sheraton,… Jak se pohybovat v provozu, starat o hosta se budete učit v reálných provozech od špiček v oboru. Mezi šéfy na pracovištích patří Zdeněk Pohlreich, Marek Fichtner, Radek Benetka, Tomáš Kalina a další. Během vašeho studia získáte praxi, která vám otevře dveře vaší budoucí kariéry.

Seznamte se s mediálními hvězdami oboru

Na praxi chodíme i ke Zdeňku Pohlreichovi, Marku Fichtnerovi. Zároveň pro studenty připravujeme besedy a autogramiády s významnými osobnostmi gastronomického světa.

Zdeněk Pohlreich

Výrazná postava nejen české gastronomie.
Restauratér, autor mnoha kuchařek a šéfkuchař známý z pořadu Ano, šéfe!

Kulinářské zkušenosti sbíral ve světě, především v Austrálii, nejdříve coby sous-chef a později šéfkuchař restaurace La Guillotine. Po návratu do Čech postupně pracoval v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. Od roku 2010 je spolumajitelem a šéfkuchařem podniků Café Imperial a Divinis. Vzdělávat a vychovávat se snaží nejen majitele a kuchaře českých restaurací, ale také nastupující generaci odborníků v oboru.

 

Marek Fichtner

Patří k české i mezinárodní kuchařské špičce. Je šéfkuchařem restaurace pětihvězdičkového pražského hotelu Augustine a známý je i díky televizní kulinářské soutěži MasterChef, kde je jedním z porotců. Mnoho let strávil sbíráním zkušeností na zaoceánských lodích, kde vařil až pro 2 500 hostů. V roce 2005 přesídlil do Saúdské Arábie a začal pracovat jako šéfkuchař v nejluxusnějším rijádském hotelu Al Faisaliah, kde mimo jiné připravoval hostiny i pro saúdského krále. Po dvou letech se vydal na stáž do jedné z nejlepších světových restaurací – kodaňské Nomy. Tady přijal za svou filozofii vařit výhradně z lokálních surovin. Do ČR se Marek vrátil v roce 2008, kdy přijal nabídku na post šéfkuchaře v pražském hotelu Kempinski. V roce 2014 přesídlil do svého nynějšího působiště v hotelu Augustine, kde se kromě vaření věnuje také vzdělávání některých našich studentů. Je vedoucím jejich praktického vyučování.

Poznejte s námi svět. Naučte se vařit čínu v Číně, hambáč v New Yorku, na Floridě se s aligátory nemazlete…

Proto, aby naši studenti poznávali specifika svých oborů v komplexní šíři, se snažíme dělat maximum.
Jednou z našich aktivit je i spolupráce s partnerskými školami v různých koutech světa.

Beijing Jingsong Vocational School, Peking, Čína.
Jinsong je jedna z nejstarších profesionálních odborných škol v Pekingu. Byla založena v roce 1983, dbá na profesionální vybavení a standardy výuky. Školní kuchyně byla vystavena podle norem 5* hotelu. Kromě lekcí čínštiny, kurzů vaření, zde studenti poznají naprosto odlišný životní styl a specifika výuky. Seznámí se se spoustou zajímavých míst. Vzhledem k tomu, že je nyní trendem podporovat studenty v získávání zkušeností v odlehlých končinách, jsou pobyty našich studentů v Číně podpořeny výraznou dotací, takže jsou dostupné každému.

Valencia College, Orlando, Florida, USA.
Škola datuje své založení do roku 1967. V současné době byla vyhodnocena jako nejlepší Community College v Americe, jedná se rovněž o jednu z největších škol v zemi. V roce 2011 bylo ve škole zapsáno 71.000 studentů. Kromě standardních výukových programů se vzdělání zaměřuje i oborově. Jedním ze směrů je i úspěšná kulinářská větev, kde škola získala zlatou medaili v soutěži pořádané American Culinary Federation. Pro naše studenty si vedení školy připravuje vždy bohatý program, zahrnující nejen očekávané prohloubení jazykových a odborných znalostí, ale například i návštěvu parku Wild Florida, zábavního parku Universal Studios a Kennedyho vesmírného střediska.

Staňte se s námi hvězdou

Vzhledem k tomu, že dlouhodobě spolupracujeme i s mediálně známými osobnostmi, naši studenti se dostávají i k účinkování v televizi. V minulosti účinkovali například jako obsluhující v pořadu Master Chef nebo v pořadu Řemeslo má zlaté dno.
Rovněž naši studenti sbírají medailová ocenění na různých soutěžích a dva z nich se stali členy juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů a reprezentovali naši republiku na olympiádě.

Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů na olympiádě
26. října 2016 probíhal v Erfurtu 24. ročník kuchařské a cukrářské mezinárodní soutěže – kuchařské olympiády. Ta se, jak už to u olympiád bývá, koná každé čtyři roky, a to již od roku 1900. Tento ročník byl nejsilnější, co se počtu účastníků týká. Zastoupeno bylo 59 zemí světa, 30 národních týmů, 19 juniorských týmů a neuvěřitelných 802 individuálních soutěžících.

Menu juniorské kategorie české reprezentace

  • Studený předkrm
    Terinka ze sladkovodních ryb doplněná lososovou paštikou, větrníčkem plněným tataráčkem z lososa, okurkovým želé a křenovými perlami
  • Hlavní chod
    Králík na tři způsoby s  jemným puré ze žluté mrkve, dušenou pohankou s houbami, karotkovo hořčicovou omáčkou a cibulovým glazé
  • Dezert
    Jemný litý koláč z červené řepy podávaný s espumou z kozího sýra, malinovými sférami a levandulí provoněným parfait z červené řepy, malinovo-řepným gelem a sněhem z bílé čokolády

Letos sice skončil tento tým bez medaile, ale s o to větší vervou trénují na další klání.

 


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru