Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Gastro Challenge Braník

Napsal: ssgh

Ve středu 12. listopadu proběhl ve škole již druhý ročník kuchařské soutěže GASTRO CHALLENGE BRANÍK, ve které hlavní surovinou pro přípravu dvou pokrmů bylo “mleté maso”. Žáci byli opravdu kreativní a pustili se do vytváření tradičních i netradičních pokrmů z mletého masa. Porotu třeba velmi zaujal holandský řízek o hmotnosti 350 gramů na jednu porci.

Ač porota ohodnotila všechny výkony žáků velice kladně a připravené pokrmy jim opravdu chutnaly, vybrat museli pouze první tři místa. Na třetím místě se umístil František Debřička ze třídy GK2.A, který si připravil rolku s medovo-oříškovou pastou, citronem a petrželkou, bramborové fondánky, celerové pyré a omáčku z červeného vína. Druhé místo získal Daniel Smetana, také ze třídy GK2.A, který porotu oslnil svým „českým tacos”, což jsou lokše s dipem, nakládanou zeleninou a čevapi. A první příčku obsadila odvážná dívka Johana Vachoutová ze třídy KC1.A, která připravila vynikající hovězí hamburger s čerstvou domácí houskou a americkými bramborami.


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru