Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Švýcarská mozaika

Napsal: ssgh

V červnu 2024 jsme se s s výběrem žáků zúčastnili poznávacího zájezdu do Švýcarska. V této nádherné zemi jsme strávili celkem 4 dny. Poznali jsme různorodou přírodu, kulturu i typickou architekturu horských srubů.

Naše cesta začala návštěvou Kostnice, místa upálení Jana Husa, poté pokračovala návštěvou Rýnských vodopádů, největšího kaskádového vodopádu v Evropě a následovala přejezdem přes Curych.
Další den jsme navštívili Lucern a jeho typický kapličkový most. Odpoledne jsme přejeli do překrásné vesnice Lauterbrunnen a vydali se na výšlap ke skalním vodopádům napájeným ledovci.
Třetí den jsme se vydali do městečka Bern a jeho historického centra. Po obědě jsme se přemístili do městečka Broc, kde jsme navštívili místní čokoládovnu s neomezenou ochutnávkou. Tato prohlídka měla u všech velký úspěch. Po čokoládovně jsme přejeli do města sýrů Gruyéres, ve kterém jsme absolvovali prohlídku místní sýrárny, opět s malou ochutnávkou. Při přejezdu na ubytování jsme se na krátkou chvíli zastavili v Montreux a u vodního hradu Chillon.
Poslední den v této impozantní zemi jsme započali v evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN, kde bylo velké množství interaktivních aktivit. Odpoledne jsme strávili v Ženevě u Ženevského jezera. Měli jsme možnost projet se lodí po jezeře či využít vláček po pobřeží.

Exkurze se velmi vydařila a všichni jsme odjížděli domů obohaceni o mnoho nových zážitků a pocitů. Nezbývá nám, než se zeptat, kam se pojede příště?


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru