Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Přednáška a exhibiční trénink s Jiřím Tkadlčíkem

Napsal: ssgh

Dne 28.11.2023 nás přišel navštívit čtyřnásobný vítěz kulturistické soutěže Arnold Classic, několikanásobný mistr Evropy a mistr světa do 105 kg ve sportovní disciplíně strongman a zároveň nejúspěšnější český strongman do 105 kg, Jiří Tkadlčík.

Jirka zprvu začal s motivační řečí o jeho životě. Sdílel s námi zkušenosti a trable, kterými si musel projít, aby se dostal tam, kde se dnes nachází. Poté nám ukázal, jak vyhodí osmdesátikilovou jednoručku nad hlavu, pak vyzval všechny k testu svého úchopu a nakonec hrstku zapálených studentů pozval na společný trénink. Prošli jsme si celkově třemi disciplínami – nadhoz jednoručky nad hlavu, bench-press a mrtvý tah.

U jednoruček v ženské kategorii nejvíce zvedla Valentýna Horáková, která při svých 50 kilech byla schopna nadhodit neuvěřitelných 20 kilo nad hlavu, a Eliška Přikrylová také s dvaceti kily. Z kluků se na 1. místě umístil Michal Mikulášek s 43,5 kily a pan učitel Vladimír Kadlec, který taktéž úspěšně nadhodil 43,5 kg.

Poté jsme se přesunuli na bench-press. Jiří nejdříve vysvětlil techniku a pak se šlo do akce. Z pokojné disciplíny se najednou stal závod mezi panem učitelem Janem Sýkorou a žákem Michalem Mikuláškem. Závod skončil remízou, ve které oba úspěšně vytlačili 110 kg, ale zároveň se ani jednomu nepovedlo dosáhnout 115 kg.

Na mrtvý tah bohužel nezbyl dostatek času, a tak nám Jirka aspoň v rychlosti vysvětlil jeho správnou techniku.


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru