Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


USA a Kanada 2023

Napsal: ssgh

Naše nedávná školní výprava do New York City byla jedním z nejúžasnějších zážitků našeho života. Toto město nabízí mnoho fascinujících a ikonických míst, že je téměř nemožné vybrat jen pár z nich. My jsme se ale o to pokusili a strávili jsme tak nezapomenutelné dva dny návštěvou některých z nejznámějších míst.

Výhled z Vanderbilt Summit v New Yorku je obvykle dechberoucí s impozantními výhledy na městskou krajinu Manhattanu. My ovšem to štěstí neměli a vše bylo zahaleno mlhou a mrakem. Počasí se ale potom umoudřilo a další zastávka na Edge, nejvyšší venkovní pozorovací plošině v Severní Americe nám umožnila obdivovat panoramatický výhled na celý Manhattan. Bylo úžasné pozorovat město z této výšky a vidět všechny ikonické mrakodrapy, jako je Empire State Building a mnoho dalších.

Další zastávkou bylo Time Square, centrum světelných reklam a zábavy. Toto místo je známé svými obrovskými reklamními panely, které nám připomněly, že jsme v srdci nejslavnějšího města na světě. Bylo to tak překypující energií, že jsme měli pocit, že jsme uprostřed filmu.

Navštívili jsme také 9/11 Memorial, což byla velmi dojemná zkušenost. Toto místo slouží k připomenutí obětí teroristických útoků z 11. září 2001. Vidět památník s dvěma bazény na místě bývalých věží Světového obchodního centra bylo silné a emocionální. Bylo důležité se zde zastavit a uctít památku těch, kteří zahynuli.

Dále byla na programu návštěva čtvrti SOHO známé svými uměleckými galeriemi, butiky a módními obchody. Pomalou procházkou jsme propluli do Chinatown a Little Italy. Procházeli jsme se po krásných uličkách a obdivovali různá umělecká díla a zajímavé obchody. SOHO je opravdu jedinečné, kombinuje moderní kulturu s historickým šarmem a diverzitou místa.

Pokračování dále…


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru