Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
Zavřeno


A znovu do Říma

Napsal: ssgh

Konečně jsme se dočkali. Nastalo úterý 24. 10. a s ním i dlouho očekávaný zájezd do hlavního města Itálie.

Z Prahy jsme odlétali s menším zpožděním, kolem jedenácté hodiny ranní, a bez komplikací jsme se bezpečně dostali na italské letiště Fiumicino. Odtud nás čekala cesta do hotelu Ibis. Hotel byl vzdálen od centra asi hodinu autobusem, proto jsme nemarnili čas a hned po vybalení vyrazili. Avšak hned potom, co jsme vyšli z hotelu, nás zastihl déšť, který nás pronásledoval po většinu dne.

První destinací byla zalidněná, ale přesto krásná, Fontána Di Trevi a následně jsme se vydali na Piazza della Rotonda, kde se nacházel majestátný Pantheon.

Náš první den jsme zakončili v Gelateria Della Palma, kde si každý z nás dal dva až tři kopečky gelata. Bylo to vynikající a věděli jsme, že tam nejsme naposled.

Ve středu jsme včasně započali den v blízké kavárně nad croissantem a cappuccinem, abychom nabyli síly na náročný den, co jsme měli před sebou. První zastávkou bylo Coloseum. Než jsme se k němu ale dostali, museli jsme absolvovat nadměrně přeplněné italské metro, na které mnoho z nás nezapomene.

Od Colosea jsme se poté přes Forum Roma, Piazza Navona a Andělský hrad dostali až do jiného státu, přesněji do Vatikánu. Tam nás vystrašila velice dlouhá fronta do Baziliky svatého Petra. Avšak čekání bylo kratší, než jsme očekávali. Vnitřní prostory nás nezklamaly, byly překrásné, takové jsme dříve nikde neviděli. Nakonec jsme se však museli vydat zpět do Itálie, konkrétně k Pantheonu, u kterého  jsme povečeřeli. Po dlouhém únavném dni jsme všichni byli rádi, že jedeme zpět na hotel zaslouženě si odpočinout.

Poslední den jsme měli v plánu vidět Španělské schody, jednu z nejznámějších turistických atrakcí Říma. U nich jsme si dali tříhodinový rozchod na závěrečné nákupy suvenýrů a potom nastal čas se s Římem rozloučit a odjet na letiště, odkud jsme měli v půl osmé večer odlétat. Ale ani to nedopadlo dle očekávání, odlet se o hodinu opozdil.

Výlet jsme si i přes menší komplikace všichni náramně užili a těšíme se, až se zase podíváme do Itálie.


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru