Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
Zavřeno


Výlet na Sněžku

Napsal: ssgh

Bylo 24. září, pro některé pondělí jako každé jiné, avšak pro nás, žáky třídy GA4.B, nastal očekávaný a mnohými také obávaný výlet do nejvyššího pohoří České republiky.

Odjížděli jsme ráno v 9:40 z autobusového nádraží na  Černém mostě. Cesta proběhla hladce, kochali jsme se krásnou  krajinou a naše obavy, že bude špatně počasí, začaly pomalu opadat.

Kolem 13. hodiny jsme dorazili do horského města Špindlerův Mlýn. Po vydatném obědě nastal čas se vydat na Moravskou boudu. Cesta nám trvala jen necelé tři hodiny. Byli jsme rádi, že jsme konečně v destinaci, můžeme si odpočinout a také se navečeřet. Ani nepříjemné překvapení v podobě paprikového lusku v jakési rajčatové omáčce nás nevyvedlo z míry.

Druhý den ráno, po noci poklidného spánku, nastal den výšlapu na Sněžku. Vyrazili jsme hned po snídani, abychom neztráceli čas. Ze začátku probíhal výšlap klidně, ale čím více jsme stoupali, tím strmější se cesta stávala. Největší zátěží pro nás byl poslední kilometr na Sněžku.

Nakonec, po pětihodinové cestě, jsme na vrchol hory všichni ve zdraví dorazili.  Byli jsme unavení, ale hlavně nadšení z našeho úspěchu – nejnáročnější část devatenáctikilometrového pochodu jsme měli za sebou. Teď už nám zbýval jen sestup dolů do Pece pod Sněžkou. Tedy jen některým, protože několik nejmenovaných jedinců se rozhodlo zkrátit si výlet a udělat si vyhlídkovou jízdu lanovkou.

Závěr akce proběhl klidně a bez jakéhokoliv úrazu. V Peci na nás čekal autobus domů. Naposledy jsme se rozloučili s horami a mohlo se zase vyrazit zpět do Prahy.

(Kristýna Sepré, žákyně GA4.B)


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru