Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Pátrání po příbuzných v USA

Napsal: ssgh

Naše skupina pracuje na projektu, který se věnuje vyhledávání ztracených příbuzných paní učitelky Popelíkové.

Příběh začíná krátce po druhé světové válce v Německém Penzbergu, kde se potkali prarodiče paní Popelíkové, babička Ruth a dědeček „neznámý americký voják“. Babička po návratu z Německa zjistila, že je těhotná, a protože nechtěla odejít sama do dalekého světa s mužem, do kterého se zamilovala, rozhodla se vrátit k rodičům, kteří na ni doma již netrpělivě čekali. Jediné, co babička po návratu do Česka prozradila své rodině o otci jejího dítěte bylo to, že pocházel z USA.

Z data narození maminky paní Popelíkové jsme si odvodily, že se pár mohl potkat zhruba v září roku 1945. Díky tomuto datu jsme si pak na internetu dohledaly bližší informace k vojákům, kteří byli v té době v německém Penzbergu.

Paní Ruth se 30. 6. 1946 narodila holčička, které dala jméno Henriette, rozená Vrchovecká/ Wrchovecká. V době, ve které Ruth žila, si nemohla dovolit vychovávat dítě sama. Provdala se proto za pana Gáje do Kozmic u Hlučína, kde poté společně žili.  Po dovršení plnoletosti si Henriette vzala za muže pana Kutzara Kotzura. Život prožili v Hlučíně, v části zvané Darkovičky. Narodila se jim dcera, paní učitelka Liběna Popelíková. Paní Henriette zemřela 3. září 2016 v nemocnici v Ostravě.

Víme, že to nebude lehké, ale cílem našeho projektu je najít rodinu amerického vojáka, aby tak mohla paní učitelka Popelíková najít i svou ztracenou rodinu.

Plánujeme zakoupit DNA testy, ze kterých by se mohli odhalit její potenciální příbuzní z celého světa.

 

Michaela, Sofie, Laura, Eliška, CR1.A


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru