Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


1. ročník soutěže v benchpressu

Napsal: ssgh

Dne 23. 3. 2022 se konal 1. ročník školní soutěže v benchpressu, na který se přihlásilo 11 závodníků. Soutěžilo se ve dvou disciplínách.

První disciplínou byl benchpress na maximální výkon, který byl v rámci regulérnosti a zohlednění hmotnosti závodníka a jeho věku přepočítán Reshelovým koeficientem. Zde 1. místo získal Jakub Tran, jenž vytlačil při tělesné hmotnosti 80 kg krásných 117,5 kg, 2. místo Ondřej Závora a 3. místo obsadil Adam Geprt. Za zmínku stojí též výkon Petra Lišky, který vytlačil druhý nejlepší absolutní výkon 105 kg, ale přepočet ho posunul na čtvrtou pozici.

V druhé disciplíně se soutěžilo na počet opakování s váhou rovnající se 80 % tělesné váhy závodníka. I zde se na 1. místě umístil Jakub Tran, který udělal 18 opakování, další místa pak obsadili Miki Mikulášek, Adam Geprt a Petr Liška s 15 opakováními. V pořadí těchto závodníků byla rozhodující pouze jejich rozdílná váha.

Absolutním vítězem se tedy stal Jakub Tran, který vyhrál obě disciplíny a získal si od ostatních závodníků přezdívku „Hanojský tajfun“.

Organizaci a odborný dohled nad celou soutěží zajišťoval bývalý vícenásobný mistr republiky v benchpressu mužů, mistr světa v benchpressu veteránů a učitel naší školy, Mgr. Vladimír Kadlec.

Těšíme se na druhé kolo soutěže, které se bude konat příští týden a je určené pro žáky konající tento týden praxi.


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru