Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Profesor z Masarykovy univerzity na online výuce

Napsal: ssgh

Díky distanční výuce jsme měli možnost přivítat na online hodinách vzácného hosta z Akademie věd České republiky, profesora literatury Masarykovy univerzity,  prof. Bohumila Fořta.  Po dobu uzavření škol nabízí vědci z Akademie věd  svoji přítomnost na online výuce zdarma a tak jsme požádali o profesora literatury. Dojmy z přednášky sepsali Kristýna a Jakub Štumpfovi.

Mgr. Marcela Svatáková

Dne 20. 4. 2021 proběhla pro třídy HT1.A a GA1.B online přednáška s vysokoškolským profesorem literatury, panem PhDr. Bohumilem Fořtem. Přednáška proběhla formou prezentace a pan Fořt si pro nás připravil velmi zajímavé téma: ,,Příběhy, postavy, děje a jejich vypravěči v perspektivě času“.

Pan Bohumil Fořt vše vysvětloval velmi poutavým způsobem. Během 2 vyučovacích hodin jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací, kdo je to vypravěč a jakými způsoby vstupuje do příběhu, co je literární postava, příběh atd. Následně jsme si tyto informace ukázali na několika úryvcích z významných děl české i světové literatury.

Na konci přednášky jsme panu profesorovi položili pár dotazů, na které nám s velkou radostí odpovídal. Doporučil nám také několik literárních děl k přečtení. Přednáška se nám moc líbila a byla velice přínosná.

Kristýna a Jakub Štumpfovi


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru