Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Krajské kolo Olympiády ve španělském jazyce

Napsal: ssgh

Dne 22. 3. 2021 se uskutečnilo krajské kolo Olympiády ve španělském jazyce.
Novinkou v letošním roce se stala forma soutěže – tentokrát se pořádala distančně – formou online vysílání.
Ve školním kole pořádaném soutěžní komisí ve složení Kamila Řehořová a Milada Pravdová se podařilo uspět hned 3 studentkám, z nichž každá obsadila 1. místo ve své kategorii.
Letošní maturantka ze španělského jazyka, Diana Klokanová z HT4.A, se umístila jako 1. v kategorii SŠ II – úroveň B2, studentka 3. ročníku, Adriana Kozáková z CR3.B, obsadila 1. místo v kategorii SŠ I – úroveň B1 a na 1. místě v kategorii SŠ III – úroveň C1, určené studentům, kteří měli či mají trvalou možnost souvisle komunikovat v daném jazyce mimo samotnou jazykovou výuku, se umístila studentka 3. ročníku, Elodie Novy, rovněž z CR3.B.
Naše olympioničky díky svému úsilí a odhodlání postoupily do krajského kola soutěže, kde se ctí obstály v konkurenci studentů jiných středních škol. Čekala je soutěž ve dvou fázích – v písemné části soutěžily v poslechu s porozuměním a v porozumění psanému textu, v ústní části vedly dialog se zkušební komisí na předem neznámé téma.
Elodie Novy obsadila po absolvování obou částí soutěže 3. místo v kategorii SŠ III – úroveň C1, také Adriana Kozáková se umístila na 3. místě v kategorii SŠ I – úroveň B1 (po písemné části byla dokonce na 1. místě a výsledné 2. místo jí uniklo pouze o 1 bod).
Diana Klokanová získala v náročné konkurenci, kdy jí bronzové 3. místo rovněž uniklo o pouhý 1 bod, krásné 4. místo v kategorii SŠ II – úroveň B2.
Všem našim úspěšným reprezentantkám srdečně blahopřejeme a děkujeme za to, že svými výsledky dokázaly, že je jazyková výuka na naší škole na vysoké úrovni, a poskytly tak motivaci ke studiu španělštiny mnoha dalším studentům.
Děkujeme také pořadatelům soutěže, její ředitelce, paní Kateřině Dimmerové a zejména organizátorce, paní Zuzaně Petrů, za šanci, kterou naše škola díky této soutěži dostala, za dokonalou organizaci i za kolegiální a motivující přístup k účastníkům soutěže.
Věříme, že to není naposledy, kdy se studenti naší školy podobné události zúčastní.

Za soutěžní komisi školního kola Milada Pravdová


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru