Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Návštěva společnosti Seznam.cz

Napsal: ssgh

Letos jsme se v rámci Týdnů mediálního vzdělávání vydali se studenty na exkurzi do zpravodajství Seznamu.cz. Exkurze byla velice poučná a zajímavá. Článek o průběhu exkurze napsala studentka druhého ročníku HC2.A, Veronika M. Těšíme se na příští ročník Týdnů mediálního vzdělávání a na další setkání s novináři. Mgr. Marcela Svatáková

Dne 20. června se několik studentů z naší školy vydalo na exkurzi do firmy Seznam.cz. Akce se účastnili žáci z prvního až třetího ročníku. Na exkurzi nás doprovázela paní učitelka M. Svatáková a paní učitelka K. Arnoltová.
Při příchodu do televize se nás ihned ujala velmi příjemná mladá slečna, která nás provedla budovou. Budova je velmi moderně vybavená a krásná. Dozvěděli jsme se od slečny Báry spoustu zajímavých informací, ukázala nám veškerá místa, kam chodí natáčet moderátoři se svými hosty.
Seznámila nás i s pravidly, která musí moderátoři při vysílání dodržovat. Nejvíce mě zaujala maskérna. V maskérně se kromě kosmetiky nacházela spousta fotografií známých osobností, kteří spolupracovali s televizí Seznam. Také mne velice zaujaly informace o práci s Photoshopem. Dozvěděli jsme se, jak nás některá média dokážou oklamat a také jsme se poučili, jak správně poznat nepravdivou informaci od médií.
Nakonec nás slečna dovedla až na samotnou střechu budovy Seznam, kde byl opravdu skvostný výhled na Prahu. Celkově exkurze proběhla na jedničku, všem se nám prohlídka líbila, hlavně díky velmi příjemným a ochotným zaměstnancům.


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru