Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Týdny mediálního vzdělávání

Napsal: ssgh

Opět jsme se zapojili do Týdnů mediálního vzdělávání, které pořádá Jeden svět na školách, vzdělávací program společnosti Člověk v tísni. Studenti v rámci programu měli možnost besedovat s novinářem a letos se navíc podívají i do redakce českého internetového zpravodajského webu provozovaného společností Seznam.cz.

Petr Vizina, novinář a moderátor ČT, který přišel debatovat se studenty v pondělí 17.6., představil žákům poutavým způsobem fungování nejen médií, ale také redakční rady, a hovořil o tom, jak média působí navenek. Po celou dobu besedy udržel pozornost žáků, reagoval na jejich postřehy a diskutoval s nimi. Žáci z besedy odcházeli nadšení a litovali, že beseda nebyla delší.

Těšíme se na další ročník TMV. Mgr. Marcela Svatáková

Takto okomentoval besedu jeden z našich žáků:
Dnes 17. června jsme měli možnost účastnit se besedy s novinářem ČT, Petrem Vizinou.
Na přednášce jsme se dozvěděli mnoho zajímavých věcí ze světa žurnalistiky, ale také něco o mediální gramotnosti. Pracovali jsme ve skupinkách, ve kterých jsme diskutovali a rozhodovali o důležitosti jednotlivých novinových titulků. Jak se dalo čekat, názory skupin žáků se diametrálně lišily, ale užili jsme si při tom spoustu zábavy. Matěj H. (G3.A)


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru