Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


V pivovaru Staropramen

Napsal: ssgh

Dne 23. října 2018 se žáci třídy K2.A zúčastnili exkurze do návštěvnického centra pivovaru Staropramen na Smíchově. Dne 2. listopadu 2018 absolvovaly tuto interaktivní prohlídku i třídy KC2.B a ČK2.B.
Budoucí kuchaři se nejprve seznámili s historií jednoho z největších pivovarů v ČR, který byl založen již v roce 1871. Dále prohlídka zahrnovala výklad o výrobě piva. V této části byli žáci seznámeni jak s výrobou, tak se surovinami, které se při výrobě piva používají, zároveň i s problematikou pěstování chmele nebo ječmene. Pivovar Staropramen patří k tradici našeho národa nejen se svou historií, ale i obrovskou nabídkou produktů: například Staropramen Nefiltr pšeničný, Staropramen Déčko, Nealko, Černý, Ležák, Jedenáctka, Granát, aj.
Během prohlídky se žáci seznámili i s konceptem vlastní sítě značkových restaurací Staropramen Potrefená husa, provozovaných na bázi franchisingu. První restaurace byla otevřena v roce 1999. V poslední části prohlídky si žáci mohli zakoupit i drobné suvenýry. Návštěvnické centrum Staropramen na pražském Smíchově, otevřené pro veřejnost již od roku 2000 a průběžně modernizované, poskytlo našim žákům zajímavý zážitek. Tato exkurze byla velmi zdařilá a přínosná z hlediska mnoha odborných předmětů.


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru