Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Český den proti rakovině

Napsal: ssgh

Ve středu 16. května 2018 se pořádal čtrnáctý ročník celonárodní veřejné sbírky Český den proti rakovině. Šestnáct studentů naší školy se i v letošním roce zapojilo mezi dobrovolníky ve žlutých tričkách, kteří nabízeli v ulicích měst žluté kytičky. Dojmy jedné studentky, která se letos zapojila poprvé, si můžete přečíst níže. O výsledcích sbírky vás budeme informovat.
Všem, kteří přispěli, i ochotným dobrovolníkům mnohokrát děkuji.
Mgr. Marcela Svatáková

Žlutá pomoc v ulicích
16.5.2018, je den, kdy se dobrovolníci ve všech koutech ČR rozhodli bojovat za dobrou věc. Letošní ročník se zaměřoval na rakovinu tlustého střeva a konečníku.
Tento den mám velice ráda, je to den, kdy můžu dělat dobrou věc, zlepšovat svou komunikaci s lidmi. Zároveň mám občas chvilky, kdy se mi chce brečet z toho, jací lidé dokáží být. Našlo se spoustu lidí, co sami od sebe přišli a poprosili nás o kytičku, jejíž hodnota je 20 Kč. Někteří byli ochotní za jednu kytičku dát desetinásobek její ceny. Vždy mám dobrý pocit, když prodám kytičku, nebo si ji sama koupím. Přesto mě stále nepřestávají udivovat lidé, co na nás byli hrubí a nařkli nás, že jsme jen podvodníci. Takové věci mě dokáží zamrzet. Chtěla bych poděkovat všem, co se zúčastnili a pomohli dobré věci ať už finančně, nebo jako já, prodáváním kytiček.
Johana Smečenská KC1.B


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru