Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Do michelinské restaurace chodíme nejen na praxi

Napsal: ssgh

Aby ti, kteří chodí na praxi na jiná pracoviště, neměli pocit, že jsou ošizeni o pracoviště s celosvětovým oceněním, vydali se žáci zejména prvních a druhých ročníků na besedu s Romanem Paulusem do hotelu Radisson Blu Alcron.
Kromě povídání prošli restaurace, kuchyně i prostory hotelu, zejména proto, aby měli možnost porovnat, zda je rozdíl mezi prací zde, pod vedením Romana Pauluse, nebo na pracovištích třeba pod vedením Zdeňka Pohlreicha, Marka Fichtnera, Radomíra Benetky či dalších našich vedoucích odborné praxe. Ti méně stydliví ochutnali právě připravovanou svíčkovou, kterou nešlo hodnotit jinak než excelentní.
Občerstvení bylo milým zpestřením, studenti však byli lačnější po popovídání si s člověkem, který v branži svým renomé přesáhl hranice nejen republiky, ale i Evropy.
V průběhu besedy padlo mnoho otázek. Takže víme, že kuchařem chtěl být Roman už od dětství a kdyby nevařil, tak by učil. Proto i rád vede kuchařské kurzy, které pro zájemce v Alcronu pořádají. Jeho oblíbenou destinací je Londýn, kde si mimo jiné užívá množství zajímavých restaurací v jednom místě. Že nejlepší místo, na kterém kdy pracoval, je právě současné působiště. Popovídal i o své praxi, o podpoře rodičů, zejména v době, kdy pracoval na lodi, která plula kolem světa.
Na veškeré dotazy odpovídal Roman s úsměvem, neopomenul zapojit do konverzace i vyučující, kteří byli se studenty. Občas otočil role a ptal se studentů, například co je úprava „Sous-vide“, jestli některý z nich zvládne popsat proces úpravy a jaké jídlo se tímto způsobem dá připravit.
Nebýt časového limitu, asi bychom tam byli dosud. Tak přátelské a milé popovídání to bylo.
Na závěr ještě nezbytné focení, rozloučení a milá pochvala žáků naší školy, kteří do Alcronu chodí na praxi. Děkujeme a těšíme se na repete. Celou fotogalerii najdete zde.

 


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru