Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Přednáška na téma: Jak obsluhovat nevidomého

Napsal: ssgh

Jak převést nevidomého přes ulici a jak jej obsloužit v restauraci? Jak poznají, co si berou na sebe, kolik je hodin, jak vaří a podle čeho poznají, do jakého autobusu vstupují?
Nejen na tyto otázky dostali studenti prvních ročníků odpovědi na přednášce, kterou vedl pracovník Neviditelné výstavy pan Kyncl, jenž je sám nevidomý. Studenti tak měli možnost vyzkoušet si obsluhu zrakově postižených spoluobčanů a nacvičovali vedení nevidomého po ulici.
Co si studenti o přednášce myslí, se můžete dočíst níže. Mgr. Marcela Svatáková.
…….
Včerejší přednáška s panem Kynclem se mi hodně líbila, protože jsem se dozvěděla spoustu nových věcí. Bylo to udělané velice zajímavě, mohli jsme si všechno vyzkoušet. Zaujalo mě, jak nevidomí třídí prádlo, nebo jak nepřelít hrnek atd. Po včerejší přednášce už lépe vím, jak pomoci nevidomému. Nikdy mě nenapadlo, že i převést nevidomého přes cestu, může být tak náročné, a že budu mít i já takový strach, aby se mu něco nestalo. Moc se mi to líbilo. Takových přednášek by mohlo být více.
Linda

Přednáška se týkala jedno z nejzajímavějších témat. Života nevidomých. Hodně se o tohle zajímám. Byla jsem na neviditelné výstavě, kde si zkoušíte jaké to je, nevidět. Zkouší vám to přiblížit a provádí vás slepí lidé. Je dobře, že tu pan Kyncl byl, protože to většině lidem otevře oči. Uvědomí si alespoň z části, že být slepý je těžké, a že ti lidé potřebují v určitých situacích naši pomoc. Může to postihnout kohokoli z nás, proto bychom o tom měli vědět více a v případě naší mladé generace se tomu neposmívat.
Bára

Hráli jsme scénku, kde se slepý muž snažil přejít silnici a my jsme se mu snažili pomoct. Také jsme si zkusili být slepými lidmi – zakryli jsme si oči a nechali našeho spolužáka, aby nás navigoval. Byla to velká sranda, ale bylo to těžké. Byl to velmi zajímavý den a velmi jsem si to užil.
Petr

Velmi se mi líbilo, jak nám přednášející vše vysvětlil, a myslím si, že to pro hodně lidí bylo nové a pomohlo nám to. Děkujeme
Andy

Přednáška byla dobrá. Myslím, že je úžasné, že o tom daný člověk dokáže takhle otevřeně mluvit. Hodně věcí mě překvapilo. Fajn bylo i to, že jsme si mohli některé činnosti vyzkoušet i sami. Lidé, kteří mají nějaké postižení a jsou schopni v rámci možností fungovat, mají u mě velký respekt. Celkově byla přednáška zajímavá a poutavá.
Jonáš


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru