Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Český den proti rakovině

Napsal: ssgh

Ve středu 10. května 2017 se pořádal třináctý ročník celonárodní veřejné sbírky Český den proti rakovině. Čtrnáct studentů naší školy se i v letošním roce zapojilo mezi dobrovolníky ve žlutých tričkách, kteří nabízeli v ulicích měst žluté kytičky s modrou stužkou. Dojmy jedné studentky, která se letos zapojila poprvé, si můžete přečíst v celém článku.

Celkem naši studenti vybrali 31 769 Kč.
Nejúspěšnější dvojice prodala 300 kytiček a vybrala 8379 Kč.

Dne 10. 5. 2017 proběhl Český den proti rakovině, známý pod názvem  „kytičkový den“, kde bylo hlavním cílem preventivně šířit informace mezi ostatní spoluobčany ČR. Letošním hlavním námětem sbírky byla nádorová onemocnění hlavy a krku (nádory ORL). Já a ostatní žáci ze SŠGH jsme měli možnost se do této sbírky zapojit a nabízet kvítek měsíčku lékařského za symbolických 20 Kč. Každý, kdo si kytičku zakoupil, přispěl právě na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

NAŠE POCITY A ZKUŠENOSTI ?
Jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit a podpořit dobrou věc, která následně pomůže onkologickým pacientům. Diskutovali jsme s mnoha lidmi, kteří se ochotně do sbírky zapojili, a nebo jsme se setkali s lidmi, kteří bezdůvodně celou akci odsuzovali a hnali nás pryč, až to člověka zamrzí. Ale holt každý jsme nějaký a každý budujeme své životní hodnoty někde jinde, a proto i tohle je pro nás zkušenost či příklad, jak nebýt takový člověk. Pomáhání druhým nás dělá lepšími lidmi. Zároveň jsme si procvičili komunikaci s lidmi, která se nám ne málo v našem oboru hodí, protože práce s lidmi je velmi složitá a je potřeba mnoho trpělivosti.
Děkujeme všem, co přispěli!


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru