Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Naši žáci byli opět účastníky projektu Mystery Skype Call

Napsal: ssgh

Studenti posledního ročníku se i letos zapojili s paní učitelkou Svatákovou do projektu Mystery Skype Call, během kterého si ověřili své znalosti anglického jazyka, zdokonalili se v týmové spolupráci, využili znalostí z různých předmětů - geografie a historie, vyhledávali a třídili informace na internetu.

V pátek 24. února byli všichni v osm hodin ráno připraveni s atlasy a otázkami a čekali, až zavolá tajemná třída. Jak to celé probíhalo si přečtěte v článku studenta Adama.

Skype z Řecka

V pátek 24. 2. 2017 se naše skupina anglického jazyka zúčastnila zajímavého projektu. Přes video chat jsme se spojili se zhruba stejně starými žáky jedné třídy z cizí země a za pomocí otázek, na které jsme mohli odpovídat jen ano nebo ne, jsme museli odhalit, z jaké země neznámá třída je. Ještě předtím, než jsme se spojili, bylo potřeba, abychom si rozdělili naše úkoly. Někdo musel hledat v mapách a jiní museli zase pokládat otázky a také na ně odpovídat.
Spojili jsme se něco málo po osmé hodině a poznali jsme, že jde zhruba o stejně staré žáky jako jsme my sami. Jako první přišlo na řadu vzájemné seznámení, po kterém už přišly na řadu samotné otázky. Ze začátku byla vidět vzájemná nervozita, která ale mizela velice rychle.
Otázek bylo mnoho a postupem času naše skupina začala odhalovat, že neznámá třída bude z jižní Evropy a nakonec jsme i jako první uhodli, že se jedná o třídu z Řecka. Ovšem i řecká třída nás brzy odhalila a tak byla hra u konce a na řadu přišel kamarádský rozhovor, kde jsme se dozvěděli, že třída nám skypovala z malého řeckého městečka Varda. Nakonec jsme si ještě vyměnili kontakty na Facebook a poté už nastal čas se rozloučit.
Celá akce se velmi povedla a my si užili zajímavé zpestření výuky a někteří z nás poznali i nové přátele.

Adam

Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru