Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Setkání s americkým diplomatem

Napsal: ssgh

Každoročně naši školu navštěvují diplomaté z Velvyslanectví USA, aby se studenty pohovořili o své práci a každodenních tématech.

Letos poprvé jsme za americkým diplomatem šli my, do Amerického centra, které je součástí americké ambasády. Žáci tak měli opět možnost procvičit si angličtinu a pozeptat se na témata, která je zajímají. Jak setkání probíhalo, sepsal žák druhého ročníku Michal.


Dnes, 7. 3. 2017 jsme byli v Americkém centru, které je součástí americké ambasády. Centrum je velice hezké a cítili jsme se tam příjemně.
Paní Zadorožná, která na nás mluvila anglicky, a bylo ji dobře rozumět, nás přivítala. Dozvěděli jsme se o fungování Amerického centra a také nám ukázala nám webové i Facebookové stránky. V Americkém centru není taková nuda, jak to může vypadat. Pořádají tam různé akce, promítání filmů, taneční večery, konverzace, atd.
Prohlédli jsme si knihovnu, kde si můžeme půjčit anglické knihy i časopisy i tituly, které nejsou k sehnání v běžných knihovnách. Někteří z nás se do knihovny rovnou přihlásili.
Poté již přišlo samotné setkání s americkým diplomatem. Přišla paní Tonia Weik, která původně pracovala jako učitelka angličtiny na Ukrajině, ale již více než 15 let se věnuje diplomatické kariéře a v České republice pracuje jako tiskový attaché. Jelikož je v Praze necelý půlrok, pořádně nás vyzpovídala. Dávali jsme jí rady, jaká místa v Praze a okolí navštívit, jaká jídla ochutnat.
Všichni měli ze začátku strach a byli nervózní, ale po chvilce se pár lidí rozpovídalo. Tonia Weik byla velmi sympatická a velmi dobře jí bylo rozumět.
Osobně jsme velmi rád, že jsem se mohl této akce zúčastnit. Beseda se mi velice líbila. Byl jsem spokojen a procvičil jsem si anglický jazyk.
Michal


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru