Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 -16:00


A s aligátorem se nekoupej! (Studijní pobyt v USA)

Napsal: ssgh

To je jen jedna ze specifických instrukcí, které dostali naši studenti, kteří trávili svůj čas na partnerské škole Valencia College v USA.

Cesta začala ve Vrbovce, autobusem se pokračovalo do Vídně a pak už přes Londýn a Miami do cíle cesty – Orlanda na Floridě. Protože výprava byla početná, nebylo možné sehnat všechny letenky do stejných strojů. Takže již po cestě se tři cestovatelské party začaly hecovat, kdo tam bude dřív. Nejpomalejší nakonec byla skupina, která si z hecování hlavu nedělala a v klidu přespala v Miami.
A pak už to začalo, uvítání, ubytování, koupání, výuka, přednášky, program, volný čas, zážitky a také, světe div se, spousta konverzace s rodilými mluvčími.

Studenti byli ubytování v resortu školy, měli k dispozici celý dům s kuchyní, jídelnou, společenskou místností, bazénem i hospodyní. Přičemž při teplotách 25 – 30°C byl bazén to nejlepší možné místo z budovy a asi největším překvapením pro všechny byla hospodyně.
Co všechno žáci zažili? Při rychlém výčtu šlo kromě výuky, setkání s děkanem fakulty, přednášky na téma moderní gastronomie a moderní hotelnictví, směry a vývoj, návštěvy provozů a hotelů, pak hlavně o spoustu zážitků. A co bylo to nejzáživnější? Určitě návštěva národního parku Wild Florida, po kterém se cestuje výhradně na člunech vznášejících se na vzduchovém polštáři. Pak návštěva michelinské restaurace přímo v areálu Universal studios a volný program v tomto zábavním parku. A zlatý hřeb programu, dva dny před odletem, bylo Kennedy space centrum, kde se studenti stali diváky reálného startu rakety do vesmíru. Zážitkem byl nepochybně i shopping day v největším outletovém centru v Orlandu. Cesta to byla určitě inspirativní, škoda jen, že se nemůžeme inspirovat třemi měsíci letních prázdnin.

Celá fotogalerie je ke shlédnutí zde .


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru